Psihologie Online va ofera Teste psihologice, Consiliere psihologica, Cursuri, Chat, Forum, Resurse, Adrese utile


 


 
 
ASOCIATII PSIHOLOGICE

Asociatia de Hipnoza si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala
http://www.psychotherapy.ro

 PREZENTARE GENERALA
 Asociatia este persoana juridica romana, fara scop patrimonial, constituita in baza Ordonantei Guvernamentale cu privire la asociatii si fundatii nr. 26 din 30.01.2000 prin incheierea civila nr. 8016/2000 .
 Asociatia este membru si reprezentant national in:
   - European Association for Behavioural and Cognitive Therapies
   - International Association of Cognitive Psychotherapy
   - European Association of Psychotherapy
 In tara Asociatia este membru in federatii nationale umbrela:
   - Colegiul National al Consilierilor si al Psihoterapeutilor
   - Federatia Romana de Psihoterapie


 OBIECTIVE
 - Promovarea cercetarii stiintifice fundamentale si aplicative in psihoterapie, in special in psihoterapia si hipnoza cognitiv-comportamentala;
 - Evaluare si interventie psihologica (psihoterapeutica);
 - Elaborarea unor instrumente si tehnici psihologice (psihoterapeutice) stiintifice pentru diagnoza, consilierea, psihoterapia, hipnoterapia si ameliorarea disfunctiilor psihice si psihosomatice;
 - Stimularea schimburilor stiintifice interne si internationale in domeniile de interes (psihoterapie, consiliere psihologica etc.)
 - Activitati de formare si educatie in domeniul hipnozei si psihoterapiei cognitiv-comportamentale;
 - Orice activitate care va sustine scopurile Asociatiei.

 Pentru realizarea acestor obiective, Asociatia de Hipnoza si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala din Romania va desfasura urmatoarele activitati:
 - Va organiza conferinte, simpozioane, scoli de vara, activitati practice;
 - Va edita si difuza publicatii stiintifice de profil;
 - Va infiinta filiale, institute si centre de cercetare si interventie psihologica (psihoterapeutica) in alte localitati din tara;
 - Va elibera certificate de competenta in domeniile care fac obiectul asociatiei;
 - Va conlucra cu organizatii avand obiective similare din tara si strainatate.


 PROGRAME SI SERVICII OFERITE
 Programele si serviciile sunt oferite de catre cadre didactice universitare, consilieri si psihoterapeuti profesionisti. Pentru realizarea acestor activitati asociatia colaboreaza cu:
   - Albert Ellis Institute for REBT, NY, S.U.A. (Presedinte Dr. Albert Ellis)
   - Academy of Cognitive Therapy, PA, S.U.A. (Presedinte Dr. Aaron Beck)
 si cu alte organizatii si asociatii profesionale nationale si internationale de profil.

 Formare in Hipnoza si Psihoterapie Cognitiva si Comportamentala
 Formarea este recunoscuta national si international: national de catre asociatiile umbrela - Asociatia Romana de Psihoterapie si Colegiul National al Consilierilor si al Psihoterapeutilor - si international de catre Academia de Psihoterapie Cognitiva, Asociatia Europeana de Psihoterapie si alte organizatii de profil. Durata programului este de 4 ani si se desfasoara conform normelor Consiliului Mondial al Psihoterapiei. Programul se adreseaza specialistilor care isi desfasoara activitatea conform normelor Casei de Asigurari de Sanatate si se organizeaza numai cu acreditarea institutiilor nationale mai sus mentionate.

 Programe cu durata medie de formare in hipnoza si psihoterapie cognitiva si comportamentala.
 Formarea este acreditata de Colegiul National al Consilierilor si al Psihoterapeutilor si este realizata in colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Cluj-Napoca. Programul este organizat pe trei nivele de pregatire: nivelul de pregatire primara, nivelul de pregatire avansata si nivelul de practica independenta. El se adreseaza specialistilor (si studentilor in ultimii ani de studii): psihologi, medici, consilieri si psihoterapeuti care aplica in activitatea lor practica tehnici de consiliere psihologica, psihoterapie si hipnoza. La cerere, pot fi organizate programe individuale de pregatire.

 Workshop-uri pentru:
 (A)Initiere in psihoterapie cognitiv-comportamentala si hipnoza si (B) Asimilarea si aprofundarea unor tehnici avansate de psihoterapie cognitiv-comportamentala si hipnoza. Se adreseaza tuturor celor interesati care isi desfasoara activitatea in domeniile sanatatii, educatiei si justitiei dar si in alte domenii in care se utilizeaza tehnici de consiliere psihologica, psihoterapie si hipnoza.

 Scoli de vara, conferinte, simpozioane si publicarea unei reviste proprii.

 Servicii de evaluare, diagnostic si consiliere psihologica, hipnoterapie si psihoterapie in:
 (A) tulburari psihice, psihosomatice si somatice (care implica factori psihologici) si (B) in optimizarea si dezvoltarea personala (servicii de preventie a problemelor psihologice, autocontrol emotional, relaxare, controlul stresului, autohipnoza etc). Serviciile sunt oferite prin activitati de grup sau individual.