Psihologie Online va ofera Teste psihologice, Consiliere psihologica, Cursuri, Chat, Forum, Resurse, Adrese utile


 


 
 
BIBLIOTECI VIRTUALE

Biblioteca Universitarã Regensburg

regensburg.gif 

Biblioteca Universitarã Regensburg (Germania) a initiat un proiect in cadrul caruia a fost dezvoltat un serviciu pentru utilizarea efectivã a revistelor stiintifice pe Internet, ce oferã un acces rapid, structurat si unitar la text-ul acestora. In prezent el  este utilizat de 137 de biblioteci si institute de cercetare din Germania, Austria, Elvetia, Italia. Alãturi de acestea, BCU "Lucian Blaga" este prima bibliotecã utilizatoare din Romānia si sud-estul Europei.
Titlurile revistelor sunt cuprinse īntr-o bazã de date centralã si fiecare institutie īsi  administreazã revistele abonate, integrāndu-si de asemenea instructiunile de utilizare.

Click aici pentru a intra

ATENTIE ! 
Majoritatea revistelor au textul īn limba englezã. Interfata de cãutare este īn  limba germanã.

Cateva instructiuni de utilizare:

a. Accesul pe domenii
Revistele sunt ordonate atāt alfabetic cāt si pe domenii.
Posibilitãtile de acces sunt marcate prin buline colorate, care indicã:
free.gif = accesul liber
subs.gif = accesul la full text este permis numai utilizatorilor bibliotecii sau institutiei, care a cumparat licenta revistei
rest.gif = accesul la full text nu este permis; de regulã, poate fi accesat cuprinsul revistelor si abstractele articolelor

b. Modalitãti de cãutare 
1. Accesānd optiunea "Suche", cãutarea poate fi fãcutã dupã titlul publicatiei, cuvinte din titlu sau cuvinte cheie. 
2. Din optiunea "Fachlisten" (Liste pe domenii) poate fi selectat domeniul de interes, si in cadrul lui  revistele  pot fi cãutate dupa prima literã din titlu.

c. Optiuni de cãutare 
Existã posibilitatea de a alege mai multe optiuni. Pot fi alese toate revistele sau numai o parte din ele. De exemplu poate fi o limitare, care sã includã numai revistele cu acces liber sau pe cele cu licentã. 
De asemenea poate fi aleasã oferta unei singure biblioteci sau institutii.